Albarino DO Rias Baixas Lagar de Costa

Lekkere Spaanse Albarino voor fijnproevers. Aroma's van de typische Albarinodruif met een achtergrond van citrus en lichte tonen van bloemen. In de mond appel, peer en munt met een ronde en minerale toon. Lange afdronk.

Albarino DO Rias Baixas Lagar de CostaAlbarino DO Rias Baixas Lagar de Costa

Land: Spanje

Streek: Rias Baixas

Druif: 100% Albarino

Kleur: Bleek goud met groenachtige tonen

Neus: Intense geur van aromatische kruiden (munt, anijs), witte bloemen, zoete tropische vruchten (mango en lychee) en steenfruit zoals perzik

Smaak: Frisse, intense en zalvende smaak. Mooi gebalanceerd. Men proeft tonen van appel, peer en munt met een ronde en frisse minerale toon op het einde

Food: Wit vlees, sushi, vis & schaaldieren

Tanzer: 90/100
Robert Parker: 91/100
Winnaar Gouden Medaille Bordeaux Wine Competition|Jancis Robinson: 16.5/20 Top 65 beste Witte Wijnen op Britse markt
Winnaar Gouden Medaille Concours Mondial de Bruxelles 2014
Winnaar Baco de Oro (ES) 2014
Decanter World Wine Awards 2018: zilveren medaille 92/100
Concours Mondial de Bruxelles in Haidian-Peking (China): gouden medaille
Gouden medaille in de Guía de Vinos, destilados y bodegas de Galicia 2019
Zilveren medaille Decanter Wine Awards 2019
Guía Peñín 2021: 91/100
James Suckling 2020: 92/100


De 30-jaar oude wijngaarden wijngaarden liggen aan de kust in Galicië aan de benedenloop van de rivier de Umia op een hoogte van 0-30 meter boven de zeespiegel in de buurt van de stad Cambados. De bodem bestaat voornamelijk uit graniet, waardoor ze aan hun wijnen complexiteit en mineraliteit toevoegen. Het pergola systeem past perfect bij de omstandigheden in de regio: hoge luchtvochtigheid, milde temperaturen en veel regen gedurende het hele jaar. Het doel is altijd om een wijn te verkrijgen die zijn unieke kenmerken uitdrukt en de essentie van bodem- en maritieme invloed vastlegt.
Zorgvuldige selectie van druiven. Vinificatie in roestvrijstalen tanks. Koude stabilisatie gedurende 48u. Alcoholische gisting gedurende 15-20 dagen bij 16-18ºC. 30% van de wijn krijgt een malolactische gisting. Daarna rijpt deze wijn rijpte 3 maanden “sur lie” en nadien nog 2 maanden op fles wat hem een mooi vol en rond karakter geeft